Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Acord d’ERO a CaixaBank amb el 100% de sortides voluntàries

ugt-caixabankDesprés de dos mesos i mig de negociacions amb la Direcció de Caixabank, i a l’espera del redactat final, podem comunicar que la negociació de l’ERO es tanca amb un bon acord.

Aquest ERO ha estat des del seu inici, el repte més important plantejat a CaixaBank i a tot el sector financer, donat el volum d’acomiadaments proposats per l’entitat, un total de 8.291. No obstant això, tant la plantilla com els sindicats hem estat a l’altura del desafiament i la resposta no ha pogut ser més contundent. Les claus d’aquest èxit han estat les següents:

UNITAT SINDICAL: Des del primer moment vam constituir una Plataforma d’Unitat Sindical que ha estat fonamental per defensar els drets i condicions de la plantilla. Una unitat sense fissures amb el clar objectiu d’eliminar la forçositat de les sortides. Hem patit continus atacs per part de la Direcció per intentar dividir-nos, així com apel·lacions a propostes finalistes i pressions de tota mena.

La fermesa en els nostres objectius ens ha permès assolir un acord basat en la voluntarietat, eliminant les pretensions de la Direcció d’aplicar acomiadaments forçosos i mobilitats geogràfiques forçoses.

L’altra clau que ens ha permès desbloquejar les negociacions ha estat,

LA IMPLICACIÓ DE LA PLANTILLA: Ha estat determinant el seguiment majoritari dels treballadors i les treballadores de Caixabank en cada una de les aturades que convoquem, així com en les dues jornades de vaga, que han estat històriques a la nostra entitat. La seva determinació i suport han estat fonamentals per doblegar la postura intransigent de la Direcció.

La participació massiva de la plantilla ha marcat una fita sense precedents tant a CaixaBank com en el sector financer pel seu seguiment, i que marca un abans i un després en la lluita i defensa dels nostres drets socials i laborals.

La veu dels treballadors i treballadores s’ha sentit, i ben fort, ajudant al costat de tots els sindicats a reconduir un procés que CaixaBank s’iniciava amb l’anunci de mesures traumàtiques desproporcionades i salvatges.

Amb la signatura d’aquest acord aconseguim:

  • Eliminar l’obstinació de 8.291 acomiadaments forçosos.
  • Millorar les nostres condicions laborals, carrera professional, etc. Evitant les retallades preteses per la Direcció.
  • Establir bones compensacions per als col·lectius de sortida.
  • Homologació de les condicions laborals per al col·lectiu d’origen Bankia.

Leave a comment