Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Les empreses lleidatanes no han registrat cap Pla d’Igualtat en l’últim any

roda-premsa-presentacio-8MLes empreses de la demarcació de Lleida segueixen sense registrar els seus Plans d’Igualtat al registre públic de Plans d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya. L’any passat, la demarcació comptava amb 20 plans registrats, de les 13.000 empreses de la demarcació i aquest 2020 la situació continua igual. Cap empresa ha registrat el seu Pla d’Igualtat en l’últim any. En aquest sentit, la UGT-Terres de Lleida denuncia la necessitat de tenir actualitzats aquests documents i treballar els seus continguts a les empreses entre els seus treballadors i treballadores.

El nou Reial Decret Llei del 6 de març de 2019, amb l’objectiu d’avançar en aquesta igualtat efectiva, fixa que totes les empreses amb més de 50 treballadors han de tenir registrat el seu Pla d’Igualtat abans del maig de 2022. Així ho ha explicat Maite Lafuente, de l’equip de Polítiques d’Igualtat de la UGT-FICA de les Terres de Lleida. És per això que el sindicat s’ha fixat una sèrie de pautes per incidir i conscienciar sobre la importància d’aquests documents i la seva posada en funcionament.

En aquest sentit, el sindicat treballarà principalment en dues línies: crear la figura del delegat d’Igualtat perquè faci un seguiment de la matèria, i incidir en la formació dels delegats i delegades per poder fer arribar totes les informacions presentades en matèria d’igualtat a la resta de treballadors i treballadores de l’empresa. “L’objectiu final és que el Pla d’Igualtat no quedi abandonat en un calaix, sinó que sigui un document viu que es vagi modificant”, ha apuntat Ramon Moreno, secretari de Política Social i Ocupació de la UGT-Terres de Lleida.

“Des de la UGT-Terres de Lleida el que volem és visualitzar les empreses i els sectors que estan obviant els drets de les dones”, ha apuntat Bea Bonilla, secretària de la UGT-FeSP de les Terres de Lleida. “Estem davant d’una lluita constant. De fer-nos escoltar, de fer-nos veure”, ha afegit. És per això que la UGT-Terres de Lleida no solament se centrarà a treballar el 8 de maç, sinó que es planteja continuar la lluita tots els dies de l’any, i fer més visible aquesta bretxa salarial i el conegut sostre de vidre.

Isa Rodríguez, responsable d’Igualtat de la UGT-FeSMC de les Terres de Lleida ha fet una crida a la societat a participar en els actes programats aquest #8M. El sindicat organitzarà diumenge a la Plaça Sant Joan una taula informativa per formar i informar a la ciutadania sobre desigualtats laborals, bretxa salarial, drets laborals… A més, a la tarda se sumarà a la concentració prevista a les 18.00 hores, organitzada per Marea Lila, que sortirà des de la Plaça de Ricard Vinyes i acabarà a la Plaça Sant Joan.

Leave a comment