Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Els forns i pastisseries de Lleida que realitzen l’activitat pròpia de restauració hauran d’aplicar el conveni d’Hostaleria de Lleida

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya dóna la raó a UGT i estableix que el conveni d’aplicació al comerç i establiment amb degustació sigui el conveni col·lectiu d’hostaleria de Lleida. Això comporta que aquelles fleques i/o pastisseries que serveixin al públic, per mitjà de preu, menjars i/o begudes, per a consumir en el mateix local o terrassa, han d’aplicar el conveni d’Hostaleria de Lleida, i no hauran d’aplicar el conveni de fleques i/o pastisseries que fins a la data venien aplicant.

forn-paCal tenir present que les diferències salarials anuals entre una persona treballadora amb el lloc de treball de venedor del sector de fleques i/o pastisseries de la província de Lleida, davant d’una persona treballadora amb el lloc de treball de cambrer/a del conveni d’Hostaleria de Lleida és de 6.402,13 euros. Per tant, les fleques i/o pastisseries hauran de procedir, en primer lloc a aplicar el conveni d’Hostaleria i en segon lloc a regularitzar aquesta diferència salarial a favor de la persona treballadora.

Com que la sentència del TSJ de Catalunya no és ferma i es pot interposar recurs de cassació per a la unificació de doctrina davant la Sala Social del Tribunal Suprem, esperarem a la fermesa de la sentència, després de la qual, des de la UGT emprendrem accions davant la Inspecció de Treball perquè procedeix reglamentàriament a aquest efecte.

Novament des de la UGT de les Terres de Lleida seguim i seguirem vetllant pels drets de les persones treballadores i seguim i seguirem actuant davant accions empresarials que només volen precaritzar les condicions de treball de les persones treballadores per afavorir els seus comptes d’explotació.

Finalment, recordar el que estableix la Sentència respecte al recurs presentat pel gremi de forns i pastisseries que dóna origen a aquesta fallada: El relat que s’efectua en el recurs presentat és redundant, irrellevant i intranscendent i incorre en una maldestra valoració jurídica indeguda ubicació a la censura fàctica.

Leave a comment