Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Concentració a Lleida per reclamar la readmissió de la presidenta del comitè d’empresa acomiadada d’Atento

UGT-concentracio-atento-lleidaLa UGT-Terres de Lleida ha convocat aquest divendres al migdia una concentració a les portes d’Atento Lleida per reclamar la readmissió de la presidenta del comitè d’empresa acomiadada dimarts per acumulació de baixes mèdiques. Una decisió per la qual el sindicat acusa la direcció de l’empresa de “persecució sindical”, al considerar que la tasca d’aquesta persona en qüestió és la de combatre aquest tipus d’acomiadaments.

“No podem permetre que es facin fora treballadors i treballadores per agafar baixes mèdiques curtes”, ha apuntat Monika Benito, secretària d’organització de la FeSMC-UGT de Catalunya. I afegeix: “Si per combatre l’absentisme, les empreses com Atento estan acomiadament per baixes curtes, quin missatge estem donant als treballadors? Què han d’agafar baixes més llargues?”. Aquest fet és només una excusa per fer fora a la gent a un preu irrisori”, explica Benito. I l’única sortida del sindicat és ara reclamar revertir aquesta situació al Tribunal Europeu de Drets Fonamentals.

L’acomiadament de la presidenta del comitè d’empresa d’Atento Lleida podria obrir la porta a milers d’acomiadaments més fent servir una “excusa” d’aquestes característiques. “Que un treballador es posi malalt i no pugui anar a treballar és un dret fonamental que té. Per tant, on estan en aquest cas els seus drets?”, es pregunta.

Abans d’acabar l’acte, una treballadora d’Atento Lleida ha llegit un manifest per denunciar que les pressions que reben les persones que hi treballen per part de la direcció de l’empresa perjudiquen la seva salut, per qualificar de persecució laboral aquesta situació i per demostrar que amb accions com aquesta, l’empresa ni respon ni vetlla pels seus treballadors i treballadores.

Leave a comment