Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Concentració a Lleida en contra de l’atac feixista a la seu del sindicat italià CGIL

ugt-lleida-concentracio-atac-sindicat-italia-cgil-15102021-2La UGT-Terres de Lleida i CCOO Lleida s’han concentrat aquest divendres al matí a la Plaça de la Paeria de Lleida per dir prou al feixisme i donar suport als companys i companyes del sindicat italià CGIL, qui dissabte passat van ser víctimes d’un atac feixista, després que un grup d’ultradreta intentés assaltar la seu del sindicat a Roma. Aquesta no ha estat l’única concentració, ja que s’han convocat diverses mobilitzacions arreu del territori espanyol.

“Amb aquesta situació no només volem rebutjar l’assalt a la seu del sindicat italià CGIL, que també; aquest és un acte en defensa de la democràcia, una mobilització per reivindicar la lluita constant per aconseguir els drets socials i laborals que hem aconseguit en els 130 anys d’història del nostre sindicat”, ha argumentat José Luis Aguilà, secretari general de la UGT-Terres de Lleida. I ha afegit: “La concentració d’avui és un pronunciament públic i notori per deixar palès que les llibertats s’han de defensar, no es poden trencar amb un discurs”. Aguilà ha convidat a tota la classe treballadora a sumar-se a aquesta lluita i dir prou a les retallades de drets.

ugt-lleida-concentracio-atac-sindicat-italia-cgil-15102021-1Tal com es recull al manifest, el que va passar a Roma dissabte no és una acció aïllada, sinó que és un senyal inequívoc d’un creixement de la dreta reaccionària i feixista a Itàlia, a tot Europa i al món, que ha de preocupar a tota persona que se senti demòcrata. Ens interpel·la a totes i a tots. Arribar a atacar la seu del sindicat italià més important vol dir que ja tenim aquí l’amenaça. Només amb una resposta forta del conjunt de la ciutadania ens en podrem sortir. No va només de defensa de les organitzacions sindicals, va de la defensa de la democràcia.

Leave a comment