Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Carta de la SECCIÓ SINDICAL DE LA UGT DE L’AJUNTAMENT DE LLEIDA

Companys i companyes:

Davant de les darreres acusacions i publicacions falses que s’han fet per part d’una nova associació sindical, des de la Secció Sindical de la UGT volem deixar clar que:

1.- La UGT, sempre ha defensat als membres de la Guàrdia Urbana com a col·lectiu singular i especial donat el seu caràcter de membres dels cossos de seguretat, procurant assolir drets necessaris pel bon desenvolupament de les nostres tasques.

2.- Els sindicats que tenen potestat de negociar en una Mesa,  han d’haver obtingut representació en les eleccions sindicals o bé han de ser sindicat de major representació a nivell autonòmic o estatal. Actualment i tal com queda registrat al Departament de Treball, Afers Socials i Família, els sindicats amb representació a l’ajuntament de Lleida són: UGT, C-SIF, CCOO, USTECS, SPPM-CAT i CGT.

3.- Després de reunir-nos aquest any per primera vegada a la Mesa de la Guàrdia Urbana, es va acordar de fer una taula de treball setmanal per tal d’actualitzar el Reglament Intern de la Guàrdia Urbana, doncs bé, heu de saber que dos dels quatre sindicats amb participació a la Mesa, es van negar a reunir-se. El motiu que van al·legar aquests dos sindicats va ser que no se’ns convocava des de la Corporació i això repercutia en hores sindicals o temps personal. Després de la resposta donada, pot ser podrien explicar per què volen el crèdit sindical, si no és per negociar les vostres condicions laborals.

4.- Els membres d’aquesta nova associació ja fa molts anys que, teòricament defensen els vostres drets des de altres sigles, o almenys així ho creia la UGT. També podrien explicar que han fet tots aquests anys de fals sindicalisme, quan tenien veu i vot en totes les Mesas, a tots els nivells i amb tota llibertat i capacitat negociadora.

5.- Aquest fals interès pel col·lectiu no amaga res més que un interès particular. És ara que la Mesa s’està reunint amb bones perspectives i de manera periòdica quan aquesta associació sindical planteja un contenciós? Algun li hauria d’explicar que mentre hi ha un contenciós no hi ha negociació i si aquests es perd lo que se us aplicarà serà la llei pura i dura, sense possibilitat de millores, amb lo qual s’està perdent l’oportunitat d’assolir fites més altes.

6.- Els assumptes que es van votar en la assemblea d’aquesta nova associació, eren temes ja acordats en la primera i segona Mesa d’aquesta any, quedant pendents per aprovar definitivament a la propera Mesa que es realitzarà al mes de setembre. Membres de la nova associació, no abanderin res que ja esta negociant i si us plau no enganyin als/les treballadors/es, vostès no poden seure amb la Corporació a negociar mínim fins el mes de gener de l’any 2019, després d’haver-ne constituïts els òrgans representatius en les eleccions del mes de desembre de l’any 2018, això sempre contant que siguin elegits.

7.- S’ha de recordar que en els últims sis anys s’han efectuat sis Mesas de Guàrdia Urbana, i en el que portem d’any ja s’han realitzat dos.

Per finalitzar dir clarament que el sindicat UGT no té res en contra de cap organització sindical. Sempre ha mantingut el lema “la unió fa la força”.

Atentament,

LA SECCIÓ SINDICAL DE LA UGT DE L’AJUNTAMENT DE LLEIDAhands

Leave a comment