Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Els canvis en la reforma laboral milloren les dades d’atur de la demarcació de Lleida

temporersL’atur ha caigut aquest mes de juny en 656 persones a la demarcació, situant la xifra total de desocupats en 18.001 persones, segons dades del Ministeri de Treball i Economia Social. El sector serveis ha liderat aquesta caiguda, amb 491 aturats menys, seguit de l’agricultura, (-76), la indústria (-49) i la construcció (-36). Del total d’aturats de la demarcació, 7.712 són homes i 10.289 dones, de les quals 1.265 tenen menys de 25 anys.

La contractació del mes de juny va augmentar un 15,14% a la demarcació de Lleida en relació amb el mes anterior. Concretament, es van registrar 17.959 contractes, 2.361 més que al maig. Del total de contractes, 7.890 van ser temporals i 10.069 indefinits.

En aquest sentit, Ramon Moreno, secretari de Política Social i Ocupació de la UGT-Terres de Lleida, ha afirmat que els canvis en la reforma laboral ja es mostren en la contractació. “Que les contractacions indefinides superin a les temporals ja és una molta bona notícia, ja que aporta més estabilitat als treballadors i treballadores, i posa fi a l’abús que es feia de la contractació temporal”, apunta.

Moreno també reclama més teixit industrial a la nostra demarcació per evitar que l’economia de la població depengui principalment del sector serveis i l’agricultura, dos puntals on se sustenta l’economia lleidatana, però alhora dos sectors marcats clarament per l’estacionalitat laboral.

Leave a comment