Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Campanya de la FSP-UGT de Lleida per demanar a ajuntaments que es posicionin en contra de la privatització del Registre Civil

La FSP-UGT de Lleida inicia avui una campanya per demanar a ajuntaments i partits polítics amb representació al Parlament de Catalunya que es posicionin en contra de la privatització dels Registres Civils davant la reforma que promou el govern de l’Estat i que preveu traslladar els tràmits al Registre Mercantil, així com l’aplicació d’aranzels per dur-los a terme.
Roda de premsa
El secretari general de la FSP de Lleida, Pep González, ha explicat avui que el sindicat farà arribar als ajuntaments a través de les associacions de municipis una moció instant els consistoris a manifestar la seva oposició a aquesta privatització i per defensar que el servei segueixi sent públic i gratuït. La FSP-UGT també reclamrà que en el marc del Consell sectorial de consellers de justícia d’aquest dimecres s’aprovi una resolució també en contra de la reforma que promou el Ministeri de Justícia. I, com a tercera mesura, González ha dit que demanaran a diputats i partits parlamentaris que també es posicionin en contra d’aquesta futura llei que entraria en vigor a partir del 15 de juliol.
Amb la nova llei tràmits com ara actes de divorci, certificats de vida, testaments, canvis d’adreça a efectes notificadors, entre molts altres, només es podran efectuar al Registre Mercantil de Lleida i, a més s’haurà de pagar fer fer-los. Actualment aquests tràmits es poden fer al Registre Civil de la capital del Segrià però també en els municipis, ja que els seus ajuntaments fan funcions de registres civils. Això permet a moltes persones evitar desplaçar-se a la capital, amb els problemes de mobilitat que això comportaria, sobretot si es tracta de municipis de muntanya.

La responsable de la secció de Justícia de la UGT de les Terres de Lleida, Sònia Gatius, ha fet una crida, en aquest sentit, a tots els ajuntaments perquè se solidaritzin amb els seus ciutadans i lluitin perquè aquest serveis segueixi essent proper i gratuït.

El sindicat denuncia el desconeixement de gran part de la ciutadania del que suposarà no poder seguir fent tots aquests tràmits al Registre Civil com fins ara ja que, a banda dels desplaçaments que els compotarà fins al Registre Mercatil, la FSP-UGT quantifica en uns 500.000 euros el cost que suposarà pels ciutadans de la demarcació de Lleida l’haver de fer les inscripcions, certificacions i altres tràmits amb l’entrada en vigor de la nova llei del Registre Civil, quantitat que ara no han de pagar.

El sindicat no descarta portar la reforma legislativa, en cas que finalment s’acabi aplicant, al Tribunal de Justícia de la Unió Europea en considerar que la nova llei podria comportar un conflicte d’interessos i ser contrària a les normatives comunitàries.

Com a conseqüència de la reforma la FSP-UGT ha reiterat la denúncia que ja va fer referent a què al Registre Civil de Lleida s’han deixat de donar hores per celebrar casaments al seu edifici a partir del juliol, quan està previst que entri en vigor la nova llei.

Leave a comment