Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Camil Ros visita la Val d’Aran per conèixer en primera persona les problemàtiques de la comarca

WhatsApp Image 2022-07-05 at 8.20.25 PMEl secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, i la Comissió Executiva de la UGT-Terres de Lleida han visitat aquest dimarts la Val d’Aran per conèixer les realitats de la comarca i constatar que calen inversions urgents per part de les administracions per revertir la situació que s’hi viu.

La primera trobada del dia ha estat amb Amador Marqués, alcalde de Bossòst i diputat provincial a la Diputació de Lleida. Durant la reunió, s’ha posat sobre la taula la necessitats d’una agenda del Pirineu-Aran per fixar les properes inversions i pal·liar problemàtiques molt arrelades al territori.

WhatsApp Image 2022-07-05 at 8.20.24 PMUna necessitat que també s’ha tractat amb la síndica d’Aran, Maria Vergés, en la trobada celebrada al Conselh Generau d’Aran. Amb Vergés, s’ha posat sobre la taula la manca d’inversions, principalment en infraestructures; i les quasi inexistents connexions de 5G a la zona. Carències que fan que els veïns i veïnes de la Val d’Aran tinguin la sensació que són ciutadans de segona, ja que per fer qualsevol gestió bàsica s’han de desplaçar.

WhatsApp Image 2022-07-05 at 8.20.26 PMSeguidament, a les dotze del migdia, el sindicat UGT ha mantingut una reunió amb delegades i delegats de la Val d’Aran, per recollir necessitats i carències de la zona en l’àmbit laboral. En aquest sentit, s’ha posat en relleu la problemàtica de trobar persones que vulguin desplaçar-se fins al Pirineu per treballar i la manca de serveis bàsics propers. Sense oblidar la manca d’habitatge per la gent treballadora.

Camil Ros ha fet incís també durant la seva visita a la Val d’Aran en la necessitat d’implementar l’aranès com a llengua vehicular d’ús social i també en la necessitat de construir nous habitatges a la zona, per dos motius: oferir allotjament a les persones treballadores, així com retenir població que vulgui arrelar-se a la zona.

WhatsApp Image 2022-07-05 at 8.20.30 PMLa jornada ha finalitzar a la tarda amb la visita a l’empresa Neoelectra. Camil Ros i la Comissió Executiva de la UGT-Terres de Lleida han estat acompanyats durant el ‘tour’ per Antonio Cortés-Ruiz, gerent a Espanya de Neoelectra, i José Luis Boya, delegat d’UGT a l’empresa.

Leave a comment