Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Més de 4.300 joves lleidatans han hagut d’emigrar en els darrers anys buscant un futur millor

L’informe ‘Joves emigrants’ presentat aquest matí per l’Avalot-Joves de la UGT de Catalunya alerta de l’increment del nombre de joves que en els darrers 9 anys han decidit deixar el seu lloc d’origen per poder dur a terme el seu projecte vital. Les dades constaten que de 2017 a 2018 el nombre de catalans i catalanes residents a l’estranger ha augmentat en un 6,38% i s’ha situat en 302.525 persones. D’aquest total, el 25,34% tenen entre 15 i 34 anys.

Més de 4.300 joves lleidatans han hagut d’emigrar en els darrers anys buscant un futur millor, tot i que aquesta és la demarcació catalana que ha registrat menys emigració juvenil en els darrers anys. Si ens fixem en el destí escollit pels joves, Andorra es col·loca en primera posició, seguit d’Argentina i França. Pel que fa als municipis amb més població resident a l’estranger, Lleida es situa en primera posició, seguit de La Seu d’Urgell i Balaguer.

informe-ugtLa situació laboral precària que es troben els joves a Catalunya comporta unes condicions que fan inviable la possibilitat de crear un projecte de vida independent i autònom al país d’origen.

Avalot denuncia aquesta situació i reclama mesures que garanteixin la contractació laboral del col·lectiu de joves, veient-lo com una inversió de qualitat, i no com a una despesa, en una economia en ple procés de canvi estructural i en una societat que necessita aquests joves per evolucionar cap a una economia productiva de nivell europeu, digna i competitiva. La decisió de marxar ha de ser una opció no una necessitat.

L’informe “Joves emigrants” constata que l’èxode juvenil afecta tot el territori català, l’anàlisi per demarcacions visibilitza que Girona és on s’ha registrat un augment més significatiu de joves catalans emigrants en els darrers anys.

Podeu llegir l’informe ‘Joves emigrants’ en aquest enllaç

Leave a comment