Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

L’atur a Lleida no millora (com mostren les dades), sinó que empitjora

oficina-treballLa UGT-Terres de Lleida continua pensant que les xifres d’atur no reflecteixen la realitat. En aquest sentit, tot i que la xifra de desocupats a la demarcació de Lleida durant el mes de novembre s’hagi reduït en 201 persones, situant-se en 26.005, el sindicat considera que les dades són irreals. “Si ens fixem en la diferència respecte a l’any passat, és quan realment veiem que l’atur ha augmentat en un 27% (5.591 aturats més)”, apunta José Luis Aguilà, secretari general de la UGT-Terres de Lleida. Essent els serveis, la indústria i la construcció els sectors més afectats; dos d’ells, pilars molt importants en l’economia lleidatana.

“En cap cas podem donar per satisfactori la lleugera millora d’aquest mes de novembre”, explica Aguilà, qui considera que les “xifres reals” de persones sense feina encara estan per arribar. “Esperem que no sigui així, però preveiem que el mes de gener, quan finalitzin alguns dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) actius, les dades començaran a mostrar una mica més la realitat lleidatana”, afegeix.

La UGT-Terres de Lleida considera que la tendència de l’atur a la demarcació és la mateixa que la de fa uns mesos: contractes precaris i una major afectació a les dones, la gent jove i els treballadors de més edat.

Leave a comment