Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

4.241 aturats de Lleida de més de 55 anys cobren 426 euros o no cobren res

La secretària general de la UGT-Terres de Lleida, Núria Solé, i la secretària de l’Estat del Benestar i Treball de la UGT de Catalunya, Laura Pelay, han presentat avui ‘Garantia +55’, un projecte que té per objectiu rescatar de la pobresa les persones d’aquest col·lectiu aturades.

A la demarcació de Lleida hi ha un total de 5.461 aturats majors de 55 anys, el que representa un 18,55% del total. D’aquests, 4.241 cobren la prestació de 426 euros o no cobren res, una situació que des del sindicat consideren molt complicada i converteix a aquestes persones en “pobres futurs”, segons la definició que ha fet Pelay. La majoria d’ells és gent amb carrera, que han treballat des dels 15 anys… “i que ara s’han quedat sense res i no veuen què els hi depara el futur”, ha afegit.

SONY DSC

És per aquest motiu, que des del sindicat han dissenyat una proposta per intentar ajudar-los. El projecte que avui han presentat planteja que totes aquestes persones rebin el salari mínim interprofessional, és a dir, 648 euros al mes, “per assegurar-se uns mínims de subsistència”, ha explicat Pelay. Si es donés aquesta situació, el cost que tindria l’administració lleidatana seria de 10,5 milions d’euros.

Per posar en marxa la iniciativa, segons ha explicat Solé, a partir del mes de setembre es posaran en contacte amb tots els partits polítics amb representació als ajuntaments per fer-los veure la realitat i presentar-los el projecte ‘Garantia +55’. “El nostre objectiu és que els diferents consistoris de la demarcació es sumin a la iniciativa”, ha afegit la secretària general d’UGT-Terres de Lleida. Així mateix, s’iniciarà alhora una campanya de recollida de signatures, a través de la plataforma change.org i presencial, per poder donar fer la difusió que el projecte necessita.

Cal recordar que el col·lectiu d’aturats de més 55 anys és un dels més afectats. La majoria d’ells saben que no tornaran a treballar més o que els hi costarà integrar-se. Per aquest motiu, des del sindicat UGT es dissenyen polítiques per pal·liar aquesta situació i es prenen diverses mesures, per a que tots ells puguin arribar a la jubilació amb les millors condicions possibles.

Leave a comment